Bewonersbrief

Cv De Keieschieters

Schepenbank 1

5821ga Vierlingsbeek

 

Beste bewoners van Vierlingsbeek,

Op maandag 4 maart 2019 zal in Vierlingsbeek de Carnavalsoptocht plaats vinden

Om 14:11 uur vertrekt de eerste wagen vanaf het oude zwaantje op de grotestraat en trekt vervolgens door de volgende straten: Spoorstraat, pastoor jansenstraat, hulder, Beekstraat, jan van Cuijkstraat, prins van oranjestraat en spoorstraat. Dit is het eindpunt en hier wordt de stoet ontbonden. De laatste groep zal uiterlijk 16.00 uur aankomen.

Om de Optocht mogelijk te maken zijn (beperkt) verkeersmaatregelen nodig. Vanaf 14:00 uur tot 14:30 uur is de Grotestraat afgesloten voor alle verkeer en alleen toegankelijk voor deelnemende groepen/wagens. Ook andere straten in Vierlingsbeek worden gedurende de stoet voor verkeer afgesloten. Waar nodig zal er een omleiding zijn. Verkeersregelaars zullen op de diverse verkeerspunten het verkeer in goede banen leiden. Routeschema, verkeersplan en informatie vindt u op onze site: www.dekeieschieters.nl

Voor de optocht wordt géén entree geheven en de Plus in Vierlingsbeek blijft op zondag 4 maart 2019 tijdens de optocht gewoon open.

Wij streven naar een schitterend evenement waar Vierlingsbeek en Groeningen trots op zal zijn, maar we willen tevens zorgen voor optimale veiligheid en zo weinig mogelijk overlast.

Voor vragen kunt u ons tót 04 maart per mail bereiken via info@dekeieschieters.nl . Mocht u óp 4 maart nog vragen of klachten hebben, dan kunt u die dag contact opnemen met Rob van Berlo 06-57518055 of Marcel Evers 06-51311021

 

Wij hopen dat u in de gelegenheid bent het evenement bij te wonen en samen met de deelnemers aan de optocht kunt meegenieten.

Namens het Bestuur van Carnavalsvereniging de Keieschieters,

Rob van Berlo,

Secretaris.

  

Contactpersoon: Rob van Berlo (secretaris)De Keieschieters Vierlingsbeek - GroeningenOptocht 2019

De optocht

Carnavalsmaandag 4 maart 2019 vertrekt om 14:11 weer de optocht voor (oud-)cafetaria De Zwaan. Prins Erik d’n 1e, Adjudant Jan, en jeugdprins Cas d’n 1e nemen daar het defilé af, voordat zij ook zelf aan de route door de Bèkse straten beginnen.

 

De route is hetzelfde als vorig jaar, namelijk zo:

Hoek Laurentiusstraat/Grotestraat - Spoorstraat - Pastoor Janssen straat - Hulder - Beekstraat - Jan de Beyerstraat - Prins van Oranjestraat - Spoorstraat - Pastoor Janssenstraat.

 

Bij deze vragen we iedereen die aan deze route woont ervoor te zorgen dat de weg vrij is. Het zou zeker ook leuk zijn als de feestvreugde langs de route verhoogd wordt door versieringen en muziek.

 

Na de optocht is iedereen van harte welkom in de residentie Concordia voor de prijsuitreiking door onze Hoogheid Prins Erik d’n 1e .

 

Voor de jeugdige deelnemers:

Kinderen tot en met het eerste jaar van de brugklas kunnen deelnemen aan de speciale jeugdoptocht. Het nummerbordje kan vanaf 13:30 uur opgehaald worden bij “Concordia”. De inschrijving sluit om 14:00 uur. Deelnemers moeten zich opstellen tussen tankstation Evers en de hoek Laurentiusstraat/Grotestraat. De harmonie gaat voorop, maar het wordt aangeraden om eigen muziek mee te brengen. Aan de kinderoptocht mag niet met een motorvoertuig deelgenomen worden!!! Als er meer volwassenen mee doen dan kinderen, vallen de deelnemers in de categorie groepen van de gewone optocht.

 

Na afloop kunnen alle deelnemers in Herberg Thijssen een traktatie ophalen als ze het nummerbordje inleveren. Daar wordt (onder voorbehoud) ook de prijsuitreiking gehouden door Jeugdprins Cas d'n 1e. Geef je op met onderstaand formulier (inleveren bij Marcel Evers, Grotestraat 8a) of via mail:

(info@dekeieschieters.nl) bij de optochtcommissie.

Als je dit voor 14 februari doet, krijg je de traktatie zeker.

 

Voor alle andere deelnemers:

Het nummerbordje kan bij betaling van de borgsom (5 Euro) worden opgehaald vanaf 13:30 uur in de residentie Concordia. Inschrijving sluit om 14:00 uur!

 

Hier volgen enkele regels waaraan de deelnemers zich moeten houden. LET OP: er zijn wat nieuwe toevoegingen:

 

1.    Deelnemers moeten zich op tijd melden bij de optochtcommissie via het formulier, of via Internet.

2.    Het nummerbordje moet gedragen worden, zodat er duidelijk verschil is tussen de verschillende deelnemers.

3.    Alle deelnemers moeten de hele route volgen.

4.    De motorvoertuigen moeten volgens de wettelijke regels verzekerd zijn.

5.    Bromfietsen, scooters etc. mogen niet mee doen.

6.    De tractoren mogen alleen bestuurd worden door iemand van 18 of ouder met rijbewijs of iemand van 16 met een tractor rijbewijs!

7.    Wagens mogen niet breder zijn dan 3.5 meter en niet hoger dan 4.5 meter.

8.    Het is verboden om vanaf de wagens snoep en onafbreekbaar papier te strooien. Afbreekbaar papier, zoals confetti, is wel toegestaan net als gewoon uitdelen van snoep. Wij vragen iedereen het strooien binnen de perken te houden.

9.    Bij overtreding van de regels volgt diskwalificatie. De Carnavalsvereniging is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook.

10.  De borg voor het nummerbordje wordt alleen teruggegeven als het op de carnavalsmaandag wordt ingeleverd voor 18:00 uur bij Concordia. Later inleveren is niet mogelijk en de oude bordjes kunnen niet voor de volgende optocht gebruikt worden.

11.  Deelname aan de optocht geschiedt op eigen risico

 

Let op! We zullen dit jaar controleren op het aantal decibel (niet harder dan +85DB gemeten op 1,5M hoogte op gevel van gevoelige gebouwen. (gemeentelijk besluit)

 

Belangrijk:

Na ernstige ongevallen tijdens carnavalsoptochten heeft de gemeente besloten het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) te wijzigen. In principe mogen er geen personen vervoerd worden in of op aanhangers. Voor de optocht wordt een uitzondering gemaakt mits de personen zich alleen vanaf de start/opstellingplaats tot het eindpunt op de wagen te bevinden.

 

Dit betekent dus dat men tijdens het rijden naar de startplaats en het wegrijden vanaf het eindpunt NIET op de wagens mag zijn. Wij verzoeken iedereen dringend zich aan deze regel te houden, het is voor de eigen veiligheid.

 

Via de gemeente heeft Prorail ons gevraagd iedereen erop te wijzen voorzichtig te zijn bij het oversteken van de spoorwegovergangen. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

 

Vanaf deze plaats willen wij de deelnemers van vorig jaar hartelijk bedanken en alle deelnemers van dit jaar heel veel succes wensen!

 

 

Inschrijven:

Opgeven voor de optocht graag voor 1 maart 2019 via info@dekeieschieters.nl. Natuurlijk kun je het formulier ook inleveren bij Marcel Evers, Grotestraat 8a.

Het inschrijfformulier is hier te downloaden: inschrijfformulier_optocht_2019.pdf

 

Contactpersoon: Thijs Willems en Rob van Berlo
E-mail: info@dekeieschieters.nl